Poedercoaten ter bescherming

Om stalen en aluminium materialen te beschermen tegen invloeden van buitenaf is poedercoaten een goede oplossing. Poedercoaten is zoals de naam eigenlijk al zegt, het coaten van materialen met verf in poedervorm.

Voordat de materialen worden voorzien van een poederlaag, moeten ze om te zorgen voor een optimale hechting eerst goed voorbehandeld worden. Dit gebeurt in een speciaal ontwikkelde spoelcabine. Stalen en aluminium onderdelen worden eerst gefosforteerd waarna ze diverse keren gespoeld worden. Verzinkt materialen worden gebeitst en daarna ook weer gespoeld. Afhankelijk van het soort materiaal en de toepassing wordt er ook nog een conversielaag aangebracht.

De poeder wordt vervolgens op de materialen aangebracht. Daarbij wordt een elektrostatische lading aan de poeder gegeven zodat de poeder aan het product blijft kleven. Dankzij de elektrostatische lading worden ook de randen en slecht bereikbare delen voorzien van poeder. Bij Metec Poedercoating wordt de poeder afhankelijk van de uitvoering van het te coaten product met een robot of met de hand aangebracht.

Nadat de poeder is aangebracht worden de materialen in een oven verwarmd, hierbij wordt de poeder vloeibaar, zodat de verf goed in elkaar overvloeit en uithardt tot een mooie gladde laag. Poedercoaten geeft een strak resultaat en biedt een goede bescherming tegen corrosie.

Bij Metec Poedercoating coaten wij stalen, thermisch verzinkte stalen, aluminium en RVS onderdelen.

poedercoaten
poedercoaten

Op deze korte bedrijfsfilm is het poedercoatproces van thermisch verzinkte stalen afschermpalen te zien.